Adlas: kiirabi tegevus võib näida robustne

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul võib kiirabi tegevus näida robustne, kuid see ei põhjusta kannatanule kindlasti mingeid vigastusi.

«Kiirabi tegevus on võib-olla pealtnäha robustne, aga oksemassidega ummistunud hingamisteede puhastamiseks ja piisava ärrituse tagamiseks on selline tegevus patsiendi huvides,» vastas Raul Adlas küsimusele, kas jalaga kannatanule selga löömine on normaalne ja kas ta peab oma töötaja sellist käitumist  korrektseks.

Adlase sõnul teeb kogenud kiirabitöötaja seda õige võttega ega põhjusta kindlasti mingeid vigastusi.

Samas tegi ta etteheiteid maaslamanud mehe leidnud seltskonnas viibinud meedikule. «Küll aga teeb muret Teie lisatud märge, et sündmuskohal oli olnud professionaalne tervishoiutöötaja. Seaduse kohaselt on tervishoiutöötajal kohustus osutada vältimatut abi, millest Teie tekstis juttu ei ole. See aga küll on taunitav! Esmaabi sellistel juhtudel on väga oluline osutada enne kiirabi saabumist,» rõhutas Adlas.

Tarbija24 saatis koos küsimustega ka juhtumi kirjelduse, kus oli mainitud, et maaslamajale abi kutsunud seltskonnas oli ka üks medõde, kellele tuli kiirabi ravivõte üllatusena.

Laupäeva öösel kella kahe paiku klubist Panoraam Tallinna kesklinna suunas kõndinud inimesed nägid autoteel pikali umbes 30-aastast korraliku väljanägemisega meest, kes lamas enda okse sees. Üks saabunud kiirabi meedikutest pani mehe näo lähedale lapi, raputas teda kõvasti ja lõi talle jalaga  selga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles