USAs põhjustas riknenud ravim 205 meningiidi ohvrit

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs levima hakanud meningiidi proov.
USAs levima hakanud meningiidi proov. Foto: AP / Scanpix

Ameerikas on halvaks läinud ravimi tõttu 14 osariigis kokku diagnoositud 205 meningiidi juhtumit.

Haruldase seenmeningiidi puhangu põhjuseks arvatakse olevat ravim, mis sisaldas steroidpreparaati. Medikamenti süstiti patsientidele seljavalu leevendamiseks.

Reutersi teatel lisandus täna veel seitse haigestunut ning hukkunuid on kokku 15. Uued juhtumid leiti Floridast, Indianast, Tennesseest ja New Hampshire’ist. Kõige rohkem, vastavalt 56 haigestunut ja kuus surmajuhtumit on Tennesees.

Haigusekandjaks peetava steroidravimi tootis Massachusettsis asuv farmaatsiafirma New England Compounding Center, kes tarnis seda 23 osariiki ja 76 haiglasse. Valitsuse hinnangul on seega ravimist ohustatud ligi 14 000 inimest.

Meningiit ehk ajukelmepõletik kahjustab ajukelmete ja kesknärvisüsteemi funktsiooni ning selle sümptomiteks on peavalu, palavik, iiveldus ja oksendamine, nagu ka kõnehäired ja raskused kõndimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles