Pevkur: arstide nõudmiste tõttu kannatab patsient

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles täna tervishoiutöötajate uusi palganõudmisi kommenteerides, et streigi jätkumise ja uute nõudmiste esitamisega kannatab eelkõige patsient.

Pevkur lisas, et iga nõudmine, mis on suurem kui haigekassa poolt pakutud 15-protsendine palgatõus kahe aasta jooksul, tähendab maksumaksjale täiendavat kohustust.

«Haigekassa nõukogu poolt tervishoiutöötajatele eelmisel nädalal pakutud palgatõus on nii erasektorit kui ka riigisektorit arvestades ligi kaks korda kõrgem. Kui soovitakse sellele veel täiendavalt midagi lisaks, on selge, et see saab tulla kas patsiendi ehk maksumaksja taskust või tuleb kusagil mujal vähem kulutada. Me peame mõistma, et riigieelarve on tervik ja kui tervishoius soovitakse tekitada lisakulu, tuleb leida sellele vastavalt ka lisatulu,» selgitas minister.

Pevkur meenutas, et kriisiaastatel tehtud väga valusad otsused haiguspäevade hüvitamise muutmisel, samuti hooldusravi omaosalus või järjekordade pikendamine tähendas haigekassale üle miljardi krooni kohustuste vähendamist aastas.

«See aga võimaldas tervishoius näiteks teha oluliselt väiksemaid palgakärpeid kui mujal ja säilitada tervishoiu jätkusuutlikkus. Kui neid otsuseid poleks tehtud, oleksid haigekassa reservid tühjad ning ei oleks mingit võimalust rääkida arstide palgatõusust 15 protsenti kahe aasta jooksul,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles