Haiglate liit ei võtnud arstide liidu kutset läbirääkimistele vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule ja Hanno Pevkur.
Urmas Sule ja Hanno Pevkur. Foto: Toomas Huik

Arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit teatasid pressiteates, et haiglate liit ei võtnud nende kutset läbirääkimistele vastu, viidates volituste puudumisele tehtud ettepanekute asjus läbirääkimisel.

Haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule teatas vastuseks arstide liidu ja tervishoiutöötajate kutsele täna taas läbirääkimiste laua taha istuda: «Tutvusime teie ettepanekutega läbirääkimiste jätkamiseks ning peame kahjuks tõdema, et Haiglate Liidul puuduvad volitused Teie ettepanekute üle läbirääkimisi pidada.»

Tervishoiutöötajad peavad sellist seisukohta arusaamatuks. «Oleme pidanud seni läbirääkimisi heas usus, et ka tööandjatel on selge soov  töötüli lahendada, kokkuleppele jõuda ja streik lõpetada,» teatasid Eesti Arstide Liit ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit.

«Selle nimel oleme oma nõudmisi tunduvalt vähendanud ja kompromissi pakkunud. Pärast reedest kohtumist on läbirääkimiste laual veel mitu teemat, mida oleme arutanud, milles poolte seisukohad on lähenenud ja mille üle soovime läbirääkimisi jätkata. Oma ettepanekud oleme haiglate liidule saatnud,» seisis pressiteates.

Tervishoiutöötajad viitavad, et sotsiaalminister Hanno Pevkur on korduvalt rõhutanud, et õdede ja arstide läbirääkimiste partner on tööandjaid esindav haiglate liit, kuid nüüd teatas haiglate liit oma volituste puudumisest.

Seetõttu kutsuvad arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit läbirääkimisi pidama sotsiaalministri ja haigekassa nõukogu esimehe Hanno Pevkuri ning haigekassa juhatuse esimehe Tanel Rossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles