Patsientide nõukoda: dialoogiks ei piisa ainult ühe poole tahtest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti patsientide nõukoda leiab, et läbirääkimiste katkestajad kannavad vastutust tuhandete patsientide ravita jätmise eest.

Nõukoda avaldas täna õhtul pöördumise, mis on suunatud peaminister Andrus Ansipile ja riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehele Margus Tsahknale ning milles juhitakse tähelepanu asjaolule, et läbirääkimisteks ja dialoogiks ei piisa ainult ühe poole tahtest.

«Seetõttu võtavad läbirääkimiste katkestajad eesotsas Haiglate liiduga ühepoolselt vastutuse tervishoius kriisi süvenemise ja tuhandete patsientide ravita jäämise eest,» seisab nõukoja pöördumises.

Nõukoda kutsub Tsahknat ja Ansipit üles tõstma dialoogi taset, kaasates läbirääkimistesse lisaks sotsiaalministrile ka koalitsioonierakondade juhatuste esindajaid valitsuse tasandil. «Kuna läbirääkimiste objektiks on Eesti arstiabi tulevik tervikuna, samuti patsientide elu ja tervis, mitte üksnes tervishoiutöötajate palgaküsimused, siis vajab kriisist väljatulek dialoogi, tegevuskava ja lahenduste otsimist kõige kõrgemal ostustustasandil,» rõhutab patsientide ühendus.

Eesti haiglate liidu juht Urmas Sule saatis täna Eesti arstide liidule ning Eesti tervishoiutöötajate kutseliidule kirja, milles ütles, et haiglate liit tutvus ettepanekutega kollektiivlepingu läbirääkimiste jätkamiseks, kuid lisas, et liidul puuduvad volitused ettepanekute üle läbirääkimisi pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles