Arstide liit homme lepitaja juurde ei lähe

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa
Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa Foto: Toomas Huik / Postimees

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles, et liit ei kavatse homme riikliku lepitaja juurde minna, kuigi too edastas neile täna kirjaliku kutse konsultatsioonile tulla.

Rehemaa ütles alustuseks, et tema ei ole riiklikult lepitajalt Henn Pärnalt tulnud kutset näinud, sest see saadeti arstide liidu presidendi Andres Korgi töömeilile, kuid praeguse seisuga ei plaani liit homme konsultatsioonile minna.

«Ma väga kahtlen selles. Advokaat, kes on meile alati head nõu andnud, andis situatsioonile sellise hinnangu, et ei maksa seda riski võtta,» ütles Rehemaa. Sama põhjenduse tõi välja ka ERRi raadiouudistega rääkinud Andres Kork, kes kinnitas samuti, et lepitaja juurde ei minda.

Riiklik lepitaja Henn Pärn ütles täna Postimehele, et loodab arstide liiduga homme kokkuleppele jõuda, et kasutada ära haigekassa antud ajalimiit viimati pakutud palgatõusuks: möödunud nädalal tehtud ettepaneku kohaselt võiks hooldajate palk järgmisel aastal tõusta ligi 14 protsenti, õdedel ligi 10 ja arstidel kuus protsenti. Kui selles osas homme õhtuks kokkulepet ei sünni, läheb haigekassa nõukogu edasi esialgse versiooniga palgatõusust, kus räägiti palgatõusust 3 ja 6 protsenti, selgitas Pärn.

Rehemaa väitel pole arstide liit aga selle tähtajaga kursis. «Mis tähtajast ta räägib? Mina ei tea, et haigekassa oleks meile mingit tähtaega andnud, haigekassa pole meiega üldse suhelnud. Meie oleme suhelnud haiglate liiduga,» ütles ta.

Täna keeldus arstide liit riikliku lepitaja juurde minekust, väites, et ühes töötülis kaks korda lepitusmenetlust seadus ette ei näe. Lepitaja kohtus täna teiste meedikute streigi osapooltega, arstide liidule saatis aga pärastlõunal kirjaliku kutse, kus tegi neile ettepaneku kolmapäeval lepitamise asemel konsultatsioonile tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles