Vassiljev: streigi peatamisega lükati haiglate liit tanki

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Vassiljev
Viktor Vassiljev Foto: Peeter Langovits / Postimees

Haigekassa nõukogu liige Viktor Vassiljev sõnas, et meditsiinitöötajate palgatõusu surve pandi haiglate liidu õlule, samas kui sotsiaalminister keeldub tema sõnul kasutamast olemasolevaid rahalisi vahendeid.

«Streigi lõpetamiseks lubatud palgatõusust poole maksavad haiglad, millest maksavad, pole aga selge, sest haiglate rahalised vahendid tulevad enamasti haigekassast,» rääkis Vassiljev. «Kui haiglad peavad palgatõusuks vahendeid leidma mingite seesmiste reservide arvelt, siis nendeks on kas patsiendi omaosaluse tõus või haigekassalt saadavate vahendite eest ettenähtust väiksemal hulgal teenuste osutamine. Ühel juhul teenused patsiendi jaoks kallinevad, teisel juhul järjekorrad pikenevad.»

«Haigekassal on 136 miljonit eurot eelmiste aastate jaotamata tulemit, millest jätkuks eelarve miinuse katmiseks, streikijate kõigi nõudmiste täitmiseks ja jääks veel mõneks aastaks ülegi. Sotsiaalministri väide, et streikijate nõudmiste täitmine pikendab järjekordi, tuleneb sellest, et ta keeldub seda raha kasutamast ning planeerib liigutada palgatõusu reale neid vahendeid, mis on ette nähtud arstiabi parandamiseks,» selgitas Vassiljev. «Lisaks konsolideeriti 200 miljonit eurot Haigekassa reservi riigikassase riigieelarve ilustamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles