Selveris saab tasuta veresuhkrut mõõta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veresuhkru mõõtmine on diabeetikute jaoks igapäevane tegevus.
Veresuhkru mõõtmine on diabeetikute jaoks igapäevane tegevus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Nädala pärast, 14. novembril saab kõigis Eesti Selverites tasuta kontrollida veresuhkru taset. Mullu toimunud samalaadsel üritusel selgus, et enam kui 100 inimese veresuhkrunäit oli lubatust kõrgem.

Veresuhkrut saab mõõta 14. novembril kella viiest kuni seitsmeni õhtul, teatas lastefond. Kampaania eesmärgiks on pöörata tähelepanu diabeedile ning panna inimesi rohkem mõtlema oma tervisele. «Juhusliku veresuhkru kontrolliga on võimalik see raske krooniline haigus õigel ajal avastada ja alustada ravi,» tõi ravimifirma Sanofi diabeedivaldkonna juht Ivi Sonn välja veresuhkru kontrollimise vajalikkuse. Diabeedi õigeaegne avastamine aitab vältida hilistüsistusi nagu südamelihase infarkt ja insult.

Veresuhkrut mõõdab viiskümmend Tartu Ülikooli arstiteaduskonna üliõpilast.

Eelmisel aastal käis oma veresuhkrut Selverites kontrollimas rohkem kui 4000 inimest ning kontrollitud mittediabeetikutest avastati 108 inimesel kõrgenenud veresuhkur kaks tundi pärast sööki, mis võib viidata suhkruhaigusele. Need inimesed said kaasa soovituse pöörduda täiendavaks kontrolliks oma perearsti poole.

Diabeedi, selle ravi ja ennetustööga on Lastefond tihedamalt seotud alates 2011. aastast, mil tänu edukale kampaaniale sai endale insuliinipumba rohkem kui 120 last. Positiivse tulemusena tõstis haigekassa insuliinipumpade hüvitusmäära ning abisaajate vanusepiiri. Sihtotstarbelisi diabeediga seotud toetusotsuseid võtab Lastefond vastu ka praegu, näiteks oktoobris sai endale veresuhkru mõõtmist hõlbustava glükoosisensori nelja-aastane Chriselle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles