Patsientide ühing: uus seadusesäte on põnts vaesematele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Toomas Huik
Patsientide esindusühingu juhi Pille Ilvese sõnul kannatavad valitsuse otsuse tõttu, mille järgi ei saa inimene kolme esimese haiguspäeva eest enam hüvitist, kõige rohkem väiksema sissetulekuga pered.

«Kõige rohkem kannatavad kolmepäevase omaosaluse tõttu ju jälle kõige väiksema sissetulekuga pered,» ütles Ilves ajalehele Pealinn.

«Kui üks pereliige haigestub, siis kaotab ta ligi nädala palga, aga see on neile, kes elavad palgapäevast palgapäevani, väga suur põnts.»

Ilvese arvates karistatakse uue haigushüvitise korraga inimest selle eest, et ta on haigestunud.

«Enamasti aga ei saa inimene sinna midagi parata, et haigeks jääb,» märkis ta. Et oma pere eelarvele mitte matsu panna, hakkab pärast uue seadusemuudatuse rakendumist üha rohkem inimesi haigena tööl käima.

Ilveses sõnul on seadusandjad uut haigushüvitise maksmise korda vabandanud sellega, et Soomes on veel hullem – seal on töötaja omahüvitis kümme päeva. «Aga siin võrreldakse võrreldamatuid asju,» sõnas Ilves. «Soomes on teistsugused garantiid – hüvitise vorme on rohkem, ja tegelikult töötaja sissetulekud ei kannata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles