Halvasti istuvad riideesemed põhjustavad selja-, kaela- ja peavalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringleb müüt, et tugikaartega rinnhoidjad tasub seljast ära võtta ning neid mitte kanda, sest need soodustavad vähi teket.
Ringleb müüt, et tugikaartega rinnhoidjad tasub seljast ära võtta ning neid mitte kanda, sest need soodustavad vähi teket. Foto: SCANPIX

Iga moeteadlik tarbija teab, millist kahju teevad moeröögatused tema pangakontole, kuid vähesed neist mõistavad, et riided ja aksessuaarid võivad halba teha ka nende kehadele.

Rihmad, aluspesu, mütsid ja käekotid on valik esemetest, mis tekitavad hinnanguliselt poole täiskasvanute valudest, vahendab The Telegraph osteopaatide uuringut.

Halvasti istuvad rinnahoidjad on suurimad süüdlased – kuus naist kümnest vaevlevad seljavalu, kange kaela ja isegi peavalude käes, kuna rinnahoidja ei toeta nende keha õigesti.

Neli kümnest naisest on tundnud kaela-, selja- või õlavalu liiga raske käekoti kandmisest. Liiga kitsad vööd aga põhjustavad tihti tuimust ja põletustunnet reitel, mis viib ka kuumatundlikkuseni vannis või duši all.

Natasha Hatwell Bravissimost ütles, et naised peaksid oma rinnahoidja suurust regulaarselt kontrollima. «Kõige sagedasem viga on see, et kantakse liiga väikese korvisuurusega rinnahoidjat, mille seljaümbermõõt on liiga suur ning kogu raskus jääb õlgadele - see viib omakorda seljavaluni,» kirjeldas Hatwell.

Samuti teevad naiste kehadele kahju stringid, mis põhjustasid viiendikul neid kandvatest naistest hõõrdumispõletusi.

Ka mehed ei pääse moe põhjustatud valudest. Mütsid, mis on liiga tugevalt ümber pea, võivad põhjustada peavalusid, kuna vajutavad kinni nahalähedasi veresooni. Teine «klassikaline juhtum» pidi olema oma rahakoti peal istuvad mehed, kellel on selle tulemusena selg natuke viltu kasvanud ja teeb valu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles