Ühe õlle joojaid ähvardab alkoholism

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett kell 23.00
Alkoholilett kell 23.00 Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

USA teadusuuring näitas, et inimesi, kes on pingete maandamiseks harjunud jooma ühe või paar alkohoolset jooki, ähvardab tõsisem alkoholism.

Põhja-Carolina osariigis asuva Duke ülikooli teadlased leidsid, et need, kel tuli toime tulla stressirohkete olukordadega, nagu eksamiperiood, lahkuminek lähisuhtest vms, tarbisid kodus igapäevaselt rohkem alkoholi. Ent pingete maandamist alkoholi kaudu esines siiski vaid teatud inimestel, kelle ajutegevuses olid selleks vastavad eeldused, vahendab The Telegraph.

Tulemused osutasid, et soov naudingut saada ehk ennast n-ö premeerida ja madal riskitaju võivad tekitada alkoholiga probleeme kaugemas tulevikus.

«Liiga suur juustuhimu ja väike hirm lõksu ees lõppeb tavaliselt ikka surnud hiirega,» tõi uuringu autor professor Ahmad Hariri paralleeli. «Oleme tulemuste üle õnnelikud, kuna need tõid omavahel kokku individuaalsed erinevused hirmude tajumisel ning premeerimise protsessi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles