Meestel ignoreeritakse depressiooni sagedamini kui naistel

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peavaluga mees
Peavaluga mees Foto: SCANPIX

Westminsteri ülikool leiab, et meestel arvatakse kaks korda suurema tõenäosusega depressiooni asemel diagnoosiks lihtsalt n-ö ajutine madalseis kui naistel.

Teadlased toovad põhjusena esile asjaolu, et ühiskond eeldab meestelt tugevust ja vintskust ning depressiooni sümptomeid märgatakse meeste puhul harvem. Kuigi võiks arvata, et mehed märkavad sookaaslastel depressiooni tunnuseid paremini, näitavad uuringud, et tegelikult on mees teise mehe probleemide suhtes n-ö pimedam kui vastassugupoole esindaja, kirjutab The Telegraph.

«Meie ühiskonnas tekitatakse meestes uskumust, et nemad ei kannata depressiooni käes,» kommenteeris autor dr Viren Swami.

Westminsteri ülikool küsis uuringus üle 1200 inimese arvamust, kas teatud väljamõeldud karakter kannatab depressiooni käes või mitte. Valitud karakterite Jack ja Kate kohta paluti lugeda üks lõik, kusjuures mõlemate depressioonis tegelaste ainus erinevus oli nende sugu.

57 protsenti küsitletutest uskus, et Kate vaevleb vaimse tervise hädade küüsis, Jackil diagnoosisid sama probleemi 52 protsenti uuritavatest. Kui kümnendik küsitletutest uskus, et Kate on terve, pidas Jacki igati terveks suisa kaks korda rohkem inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles