Telemeditsiin mandri ja Hiiumaa vahel toimib

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompuutertomograaf.
Kompuutertomograaf. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiiumaa haigla sai tänavau uue kauaoodatud tomograafi ning esimest patsienti on telemeditsiini kasutades juba sellega ka uuritud.

Haigla intensiivravipalatisse on üles seatud kaamera, mikrofon ja valjuhääldi ning sel on ühendus Ida-Tallinna keskhaigla neuroloogidega, kirjutab Hiiu Leht.

Hiiumaa haigla peaarst Gennadi Aavik rääkis, et nädal tagasi hospitaliseeriti haiglas insuldikahtlusega patsient. Kiirabiarst andis haiglasse telefoni teel teate sellise diagnoosiga haige saabumisest ja patsiendi kohalejõudmise ajaks olid kõik vajalikud spetsialistid juba haiglas ootevalmis. Koheselt, trombolüüsiks veel sobival ajal, tegid meditsiinitöötajad patsiendile kompuutertomograafi uuringu ja vereanalüüsid.

Õnneks uuringu tulemus insuldi diagnoosi ja trombolüüsi teostamise vajadust ei kinnitanud. «Protsess piirdus kiirete uuringutega ja nende alusel neuroloogi otsusega. Patsiendi asjatu ja kallis lennutransport jäi ära, samuti ka transpordiga kaasnevad vintsutused,» loetles Aavik uue diagnostikavõimaluse plusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles