Töökeskkond võib soodustada rinnavähi teket

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mammograafia.
Mammograafia. Foto: Reuters / Scanpix

Kanada uurijad selgitasid välja, et naistel, kes töötavad plastitehases, on suurem risk haigestuda rinnavähki kui naistel, kelle töökeskkond on teistsugune.

Uurimuse raames vestlesid Windsori ülikooli teadlased 1006 rinnavähki haigestunud naisega ja 1147 samaealise naisega, kellel rinnavähki diagnoositud ei olnud, et teada saada, milliseid ameteid on uuritavad pidanud, kirjutab CBCNews.

Selgus, et plastitehases töötanud naistel on kahekordne risk haigestuda rinnavähki. Windsori ülikooli teadlane Jim Brophy kinnitas, et töökeskkond kui üks võimalik rinnavähi riskifaktor, on seni uurijate poolt tähelepanuta jäetud. Teadlase hinnangul on vähipatsiendi puhul väga oluline uurida, milline on olnud tema töökeskkond.

Näiteks plastitehases töötavad naised puutusid kokku plastisulami- ja värviaurudega, mida peetakse kantserogeenseteks.

Veel on vähirisk kõrgem naiste puhul, kes töötavad metallide ja väetistega. Samuti kaasneb kõrgem vähirisk kasiinodes ja baarides töötamisega, kuna sisse hingatakse rohkelt tubakasuitsu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles