Grippi haigestumine kahaneb

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadilmade saabudes on hakanud kahanema grippi haigestumine. Pildil tervisesportlane.
Kevadilmade saabudes on hakanud kahanema grippi haigestumine. Pildil tervisesportlane. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht
Möödunud nädalal ehk ajavahemikus 30. märtsist 5. aprillini langes ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumus eelneva nädalaga võrreldes seitse protsenti.

Laboratoorselt kinnitatud grippi registreeriti 20 juhtu - A grippi seitsmel ning B grippi 13 korral. Gripitaoliste haigestumiste arv Eestis vähenes 2000ni, eelmisel nädalal oli haigusjuhte 3000, teatas tervisekaitseinspektsioon.

Gripitaoliste kliiniliste piltidega haigestunuid on registreeritud Lääne-Virumaal, Põlvamaal, Narvas, Võrus, Tartus, Tallinnas ja Harjumaal, kuid nende arv on tunduvalt vähenenud ning grippi haigestumuse intensiivsust võib hinnata madalaks.

Grippi haigestumise intensiivsus Lääne Euroopa riikides vähenes. Seitsmest Venemaa regioonist kahes püsib haigestumus kõrgel tasemel. 11 Euroopa riiki hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks, 27 madalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles