Arstide liit ei ole rahul kollektiivlepingu projektiga

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajate streigiplakat.
Tervishoiutöötajate streigiplakat. Foto: Peeter Langovits

Arstide liit leiab, et haiglate esitatud kollektiivlepingu projektis on mitu mitterahuldavat punkti ning lepingu sõlmimine tuleval reedel ei ole nende seisukohast kindel.

Arstide liit kirjutab oma kodulehel, et nende streigikomitee ei ole haiglate liidu esitatud versiooni kollektiivlepingust arutanud ja pregu ei saa kuidagi väita, et leping sõlmitakse 7. detsembril. «Esmase läbivaatuse alusel saab öelda, et haiglate poolt esitatud projektis on mitmeid ebarahuldavaid punkte.»

Eesti Haiglate Liidu üldkoosolek kiitis neljapäeval heaks kollektiivleppe projekti, mis on koostatud vastavalt 25. oktoobril sõlmitud eelkokkuleppele ning kutsus tervishoiutöötajate liitude esindajad 7. detsembril kollektiivlepet allkirjastama.

Tervishoiutöötajate streik algas 1. oktoobril ning see peatati eellepingu sõlmimise järel 26. oktoobril.

Ka varasematel aastatel, mil haiglate liit on pidanud tervishoiutöötajatega kollektiivlepingu läbirääkimisi, ei ole arstide liit lepinguile alla kirjutanud. Küll aga ei ole see takistanud õdede liidul ja tervishoiutöötajate ametiühingute liidul haiglatega kollektiivlepinguid sõlmida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles