Jaapani uuring: õlu võitleb viiruste vastu

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: SCANPIX

Jaapani teadlaste uuringust selgus, et suure koguse õlle tarbimine aitab võidelda talviste viirustega ning kaitseb ka väikelapsi tõsiste haiguste eest.

Õlle tootmisel kasutatakse koostisainena humalat, taime, mis annab õllele tema kibeda maitse. Ent humalas sisalduvad keemilised ained annavad efektiivse kaitse nende viiruste vastu, mis põhjustavad lastel bronhiiti ja kopsupõletikku, kirjutab The Financial Express.

Jaapani Sapporo meditsiiniülikooli teadlased avastasid, et humala koostisaine on efektiivne just hingamisteid ohustava RS-viiruse vastu. «RS-viirus võib põhjustada tõsiseid hingamisraskusi ja kopsupõletikku väikelastel, kuid haiguste tagasi hoidmiseks pole praegu ka vaktsiini,» kommenteeris uurija Jun Fuchimoto.

Viirus kipub levima talvisel perioodil ning võib samuti põhjustada külmetuselaadseid sümptomeid täiskasvanutel.

Kuid kogu uuringu teeb naeruväärseks asjaolu, et teadlaste sõnul on õlles peituvast humalast kasu vaid juhul, kui seda juuakse ühes päevas 30 purki (st üks purk sisaldab 350 ml). Meditsiiniülikooli teadlased ütlevad, et uurivad nüüd, kuidas humala koostisainet toidule ja mittealkohoolsetele jookidele lisada. Väljakutse on seejuures see, kuidas peita humala kibe maitse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles