Talviste viiruste aeg on selleks aastaks möödas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumus on selleks hooajaks taandumas. Pildil kevadised krookused.
Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumus on selleks hooajaks taandumas. Pildil kevadised krookused. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht
Möödunud nädalal langes ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumus eelneva nädalaga võrreldes neljandiku võrra, mis näitab, et hingamisteede viirusnakkused on selleks hooajaks taandumas, teatas tervisekaitseinspektsioon.

Gripitaoliste haigusnähtudega patsiente registreeriti mitmes maakonnas, nii Lääne-Virumaal, Põlvamaal, Narvas, Võrus, Tartus kui ka Harjumaal, kuid nendegi arv on tunduvalt vähenenud ja grippi haigestumuse intensiivsust Eestis võib hinnata madalaks.

Laboratoorselt kinnitati grippi eelmisel nädalal kaheksal korral. Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud 314 A gripi ja 219 B gripi juhtu.

Grippi haigestumine Euroopas ja naaberriikides on samuti vähenenud ja taset hinnatakse madalaks kõigis Lääne-Euroopa riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles