Viis nippi, kuidas hoida toiduportsjonid pühade ajal kontrolli all

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekondlik söömaaeg.
Perekondlik söömaaeg. Foto: Panther Media/Scanpix

Portaal news.health.com pakub välja viis nippi, kuidas hoida toitumisharjumused tasakaalus ja portsjonid kontrolli all isegi siis, kui laud on pühaderoogadega kaetud.

Tasakaalusta ülesöödud kalorid

Kaalutõus ei leia aset üleöö. Kui on oodata suuremat sorti pühadesöömingut, on mõtekas planeerida oma menüüd nii, et nädal enne oleks söögiks kergemad toidud ning päevakavas veidi rohkem harjutusi. See ei tähenda loomulikult, et osa söömaaegu tuleb vahele jätta ja enne jõule peaks veetma tunde jõusaalis. Väikestest muudatustest piisab, näiteks võiks võileivalt ära jätta juustu.

Tutvu peolauaga

Selle asemel, et asuda kiiresti söögi kallale, võta endale mõned minutid, et peolauaga tutvuda. Mõtle, mille järgi sul tõsiselt isu on, mitte ära asu esimese toidutaldriku kallale.

Ole valiv

Vali peolaualt sööke, mida kõige rohkem armastad. Näiteks, kui sulle meeldivad magustoidud, siis jäta vahele eelroad. Põhimõte on mitte raisata kaloreid toidule, mida sa nii väga ei armasta.

Kasuta taldrikut

Selleks, et toidukogus oleks pidudel kontrolli all, tuleks suupisted isiklikule taldrikule koguda. Muidu ei ole ülevaadet söödud toidukogustest.

Snäki tervislikult

Kui peol on isu snäkkide järele, siis ära ignoreeri oma vajadusi, aga söö kõige toitaineterikkamaid snäkke, nagu pähklid, oliivid ja toored köögiviljad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles