Meditsiinilise abivahendina kasutatavatele mähkmetele kehtestati piirhinnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähkmete toetusele kehtestati piirhinnad.
Mähkmete toetusele kehtestati piirhinnad. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Jaanuarist jõustunud sotsiaalministri määrus kehtestab inkontinentsitoodetele ehk mähkmetele, sidemetele, aluslinadele ja imavatele pükstele piirhinnad, mis aitavad loodetavasti kaasa hinnatõusu pidurdamisele.

«Käesoleva aastani on Eestis kujunenud inkontinentsitoote müügihind nii, et kõigepealt on hulgimüüja kehtestanud sellele omapoolse hinna, millele siis on lisatud 20 protsendine juurdehindlus jaemüüjate kasumi katteks,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas.

Muudatus puudutab inimesi, kellel on abivahendi kaart ja riik kompenseerib neile teatud osa abivahendi, sh inkotoodete hinnast. Seni ei ole riik inkotoodetele maksimaalset hüvitamise summat sätestanud.

«Paraku on see tekitanud olukorra, kus inkotooted kallinevad aasta-aastalt nii ostjale kui riigile,» lisas minister. «Piirhind annab ostjale teada, kui palju vajaliku funktsiooniga toode optimaalselt maksab. Nii on ka hulgimüüja huvides pakkuda ostjale jõukohaseid hindu,» sõnas minister.

Täpsemat informatsiooni piirhindadest ning hinnakirjadest on võimalik saada elukohajärgsest maavalitsusest või Astangu Puudealase Teabe ja Abivahendite Keskusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles