Rootslanna sai kaks aastat keemiaravi olematule kasvajale

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiaravi.
Keemiaravi. Foto: Raigo Pajula

Ida-Rootsist pärit rootslanna käis kaks aastat keemiaravis enne, kui arstid mõistsid, et kahtlustatavat vähkkasvajat tegelikult ei eksisteeri.

Kuuekümnendates aastates naine oli varem võidelnud rinnavähiga ning pärast seljavalude kurtmist kartsid arstid, et tema kasvaja on levinud. Röntgen näitas, et tal on kasvaja maksa ja teistesse elutähtsatesse organitesse levinud, kirjutab The Local.

Alustati raviprogrammi, mis hõlmas nii  keemiateraapiat, kiiritust kui ka kortisooli. Ravi kestis kaks aastat, põhjustades ränkasid kõrvalnähtusid, nagu luuhõrenemine ja selgroolülide kokku vajumist. Arstid avastasid, et ravi on kahjustanud ka naise aju, vähendanud tema käteosavust ja võimet käte tegevust kontrollida.

«See on äärmiselt kahetsusväärne,» sõnas Gävle haigla peaarst Lars-Göran Holtby kohalikule väljaandele ja lisas: «Meil on väga kahju ja me sooviksime, et tegu saaks tagasi võtta.»

Järgmine uuring näitas, et arstid on kohutavalt eksinud ja röntgenilt nähtud kasvajad polnud tegelikult kasvajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles