Kodune spaa tugevdab organismi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kodused ravivannid teevad palju head: aitavad külmetuse vastu, kõrvaldavad väsimuse ja pinged, mõjuvad soodsalt nahale ning kogu organismile; vannivette lisatud ravimtaimed või eeterlikud õlid aktiveerivad vereringet ja lisavad reipust.



Ravimtaime- või aroomivanni tuleks teha kaks-kolm korda nädalas, kuid enne lisandi kasutamist tuleks veenduda, et te pole selle suhtes allergiline: tilgutage tõmmist või õli oma randmele ning kui kahe tunni vältel ei ilmu allergilist reaktsiooni, võite seda kasutada, kirjutab

Maaleht

.

Soolavann sobib nohu ja köha raviks, närvisüsteemi tugevdamiseks, nahahaiguste puhul, see parandab ainevahetust ning avaldab valuvaigistavat toimet, vähendab lihase- ja liigesevalu.

Männiokkaekstrakti vann mõjub värskendavalt ja toniseerivalt, kõrvaldab väsimuse, ärrituvuse, lihase- ja närvipinge, on tõhus külmetuste ennetamisel.

Sagedaste külmetuste puhul aitavad kummel ja eukalüpt, kõrgenenud ärrituvuse ning günekoloogiliste probleemide puhul sobivad salvei ja kadakas, unetuse korral saate abi pärnaõievannist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles