Ida-Tallinna keskhaigla laiendas tasuliste teenuste hinnakirja

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel saab Rakvere sotsiaalabikeskuses tervisealast nõu küsida ning tervisenäitajaid mõõta.
Reedel saab Rakvere sotsiaalabikeskuses tervisealast nõu küsida ning tervisenäitajaid mõõta. Foto: Caro / Scanpix

Alates tänasest on Ida-Tallinna keskhaiglas kehtestatud tasulistele teenustele uus mahukas hinnakiri. Nii maksab peavalupakett A 907 krooni, peavalupakett B 3338 krooni ning kardioloogiline terviseaudit 7500 krooni.



Haiglast põhjendatakse uut hinnakirja patsientide järjest kasvava nõudlusega eriarstiabi järele. Tasulisele arstivisiidile lisanduvad uuringud on samuti tasulised, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

mu.ee

.

ITK turundusjuht Svea Talving ütles, et tasulised teenused on selleks sisse viidud, et pakkuda patsientidele lisavõimalust arsti juurde pääseda. Seda nii haigekassa lepingumahu piiratud tingimustes kui ka selleks, et kindlustada arstidele töö, kuna eriarstiabi maht on piiratud.

Küsimusele, et kas seega ei ole tasuliste teenuste laiendamine tingitud ravijärjekordade pikenemisest, vastas Talving, et see on kahepoolne asi.

«Põhjused on väga läbi põimunud. Ühelt poolt on see vastutulek patsientidele, et nad saaksid soovi korral kiiremini eriarsti juurde - pakume järjest uusi tasulisi vastuvõtte ja uuringuid.

Teisalt, kuna eriarstiabi maht on piiratud, saavad eriarstid teha vastuvõtte vaid teatud kindla hulga haigekassa raha eest, ja see omakorda tähendab, et piiratud töömaht ei kata ära kabineti lahtiolekuaega,» rääkis Talving.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles