Austraalia lasteaias keelati ema tehtud kookide kaasavõtmine

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema hoole ja armastusega tehtud sünnipäeva torti lasteaeda viia ei tohi.
Ema hoole ja armastusega tehtud sünnipäeva torti lasteaeda viia ei tohi. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Austraalias asuv Knoxi linnavõim keelas kodus tehtud küpsetiste lasteaeda toomise, kuna pole teada, kas neid tehes on järgitud toiduainete käitlemise protseduure.

Melbourne’i lähistel asuva Knoxi linnavõimude otsuse kohaselt võivad lapsed oma lõunasöögiks kaasa võtta kodus tehtud piruka, kuid näiteks oma sünnipäevatorti ei tohi nad teiste lastega jagada, kirjutab  news.com.au. Poest ostetud küpsetiste kaasavõtmisele ja jagamisele keeld ei laiene.

Linnavõimu esindaja Kerry Stubbings põhjendas koduste kookide keeldu lasteaias tervisele ja ohutusele viidates, kuna pole teada, kas neid tehes on järgitud toiduohutust, aga ta viitas ka allergiaohule. Ta selgitas, et poest ostetud toote puhul on kindel, et käitlemisreegleid on järgitud ning võimalikud allergia põhjustajad nagu pähklid on  üles tähendatud.

Ka ei tohi vanemad enam hügieenilistel põhjustel viia lasteaed meisterdamise jaoks tühje munakarpe ja WCpaberi rulle, aga ka seetõttu, et need võivad põhjustada anafülaksiat (äge allergiline reaktsioon –toim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles