Haigla saatis infarkti äärel mehe koju

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Arvet Mägi
Rakvere haigla saatis esimesel mail südamevaevuste tõttu kiirabiga kohale toodud vanahärra keset ööd koju. Järgmisel hommikul tabas meest infarkt.

Jänedal elava 71-aastase Jaani abikaasa Galina sai pool tundi enne südaööd haiglast telefonikõne, et mehel oli vaid minestus ning ta tuleks kohe koju viia, kui omaksed järele tulla ei saa, siis ootab ees 50-kilomeetrine taksosõit, kirjutas Õhtuleht.

Galina palvele, et ehk saaks mees näiteks välivoodiski hommikuni haiglas olla, vastas helistanud haiglatöötaja nipsakalt: «Meil pole siin naljategemine. Meil on tõsiseid haigeid ka.». Nii oli 70-aastane memm sunnitud üles ajama oma naabri ja öösel end ikka veel halvasti tundva mehe koju tooma.

Hommikul kell kümme tuli kiirabil taas Jänedale tormata, sest Jaani tabas infarkt.

Rakvere haigla juhataja Rain Sepping ütles juhtunut kommenteerides, et üldjuhul lubatakse kiirabiga toodud patsiendil haiglasse jääda hommikuni, kuid esimesel mail oli erakorralise meditsiini osakond ülekoormatud.

«Viimane asjaolu ei saa aga olla põhjus ebaviisakaks suhtlemiseks. Palume vabandust kõigi patsientide omaste ees, kelle tundeid on riivatud,» lisas Sepping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles