Alakaalulisi on kõige rohkem esimese klassi mudilaste seas

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Mullu pealinna koolides toimunud regulaarsete tervisekontrollide käigus selgus, et alakaaluliste õpilaste arv on suurenenud. Terviseprobleeme uurinud sihtasutuse Tallinna Koolitervishoid kinnitusel on alakaalulisi eelkõige esimese klassi laste seas.

«Alakaalulisi oli rohkem nooremas eas, madalamates klassides. Kui lapsed tulevad kooli, on osa neist piitspeenikesed,» kinnitas SA Tallinna Koolitervishoid juhatuse esimees Kädi Lepp.

Koolides töötavad meditsiiniõed jälgivad lapsi ja Lepa sõnul saavutavad lapsed õige pea koolis käies normaalkaalu. Tahtlik kaalulangetamine Lepa hinnangul koolinoorte seas probleemiks täna enam ei ole.

Siiski soovib SA alakaalu põhjuseid laste seas lähemalt uurida, et teada saada, kas see on ohtlik trend. «See on väga delikaatne teema ja nõuab koostööd lapsevanematega. Me ei saa lapse enda käest adekvaatset infot. Lähemalt tuleb tutvuda nende laste eluviisidega,» rääkis Lepa.

«Aga kuna selline asi (alakaaluliste suurenenud arv – toim.) välja tuli, siis me peame seda lähemalt uurima,» lisas Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles