Politsei otsused tekitavad kiirabiautojuhis nõutust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Margus Ansu

Õnnetusse sattunud kiirabiautojuhti teeb närviliseks teadmine, et liiklusseaduse järgi on tal sageli võimalik avariides süüdlaseks jääda, kuigi seadus nõuab ka, et alarmsõidukile tuleb teed anda.

Jaanuari keskel asus vilkurite ja sireeniga kiirabiauto Tartus Riia tänaval foori punase tule taga ootavatest autodest vastassuunavööndis mööda sõitma, et pöörata ristmikult paremale Maarjamõisa haigla juurde, kirjutab Õhtuleht. Vahepeal süttis aga roheline tuli ja üks edasipääsu oodanud auto sõitis pööret sooritavale kiirabile küljelt sisse.

Politsei koostas kiirabiautojuhile väärteoprotokolli, kuid Transpordi Ametiühingu vastulause peale lõpetati menetlus.

Ühingu liiklusspetsialist Tarmo Kahemi sõnul tekitavad säärased politsei otsused sageli küsimusi, kuna liiklusseadus ütleb ka, et alarmsõidukitele peab teed andma.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelvalvetalituse avariiteenistuse vanem Kaido Iste ütles, et tuleb ette olukordi, kus tuleb tunnistada alarmsõidukijuhi eksimust, kes on suuremate kogemuste ja spetsiaalse koolitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles