Hasartmäng internetis neelab naisi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikasiinode levik võib kasvatada  mängusõltlaste hulka ka naiste seas.
Veebikasiinode levik võib kasvatada mängusõltlaste hulka ka naiste seas. Foto: Caro / Scanpix
Kuigi viimastel andmetel moodustavad suurema osa hasartmängusõltlastest Eestis mehed, haarab  mängurlus internetis üha enam naisi.

Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskus hoiatas hiljuti, et viimasel ajal jõuliselt peale tunginud hasartmängude mängimine internetis võib kaasa tuua sõltlaste hulga suurenemise. Keskuse juhi ja psühholoogi Pille-Riin Kaare hinnangul on Eestis ja mujal maailmas hakanud väga palju mängima just naised.

Viimane, 2006. aastal tehtud hasartmängusõltuvuse uuring näitas, et enamik sõltlasi Eestis on mehed, kuid sel ajal polnud levinud ka netikasiinod.

«Eestis on praegu suurem osa mehi, aga naiste hulgas on see sõltuvus rohkem varjatud ja nad otsivad abi tunduvalt hilisemas staadiumis,» ütles Kaare ning lisas, et naistel kujuneb sõltuvus tegelikult kiiremini kui meestel.

Neid asjaolusid arvestades on naistele suunatud mängukeskkondade nagu Maria Bingo populaarsus ja lakkamatud reklaamid Kaare arvates üsna murettekitavad.             

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles