Bikiinipiirkonna karvaeemaldus võib kaasa tuua molluskinakkuse

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiruslik nahahaigus.
Viiruslik nahahaigus. Foto: Reprofoto

Vahatamine ja raseerimine põhjustab õrnale bikiinipiirkonnale trauma ja jätab selle haavatavaks Pox viirustele, kirjutab BBC viitega ajakirjale British Medical Journal.

Pox viiruste perekonda kuuluv viirus põhjustab seejuures ka nakkuslikke molluskeid (molluscum contagiosum).

Briti teadlased uurisid 30 patsienti, kes kannatasid molluskite käes.

Seejuures 30 uuritavast 24 olid mehed. Kõigil 30 juhul ilmnesid molluskid intiimpiirkonnas, mida oli raseeritud või vahatatud. Seejuures on intiimpiirkonna karvaeemaldus väga populaarseks saanud just meeste seas.

Molluscum contagiosum on väga nakkav. Nakkuslikke molluskeid põhjustab viirus, mis tungib naharakkudesse, häirub rakkude normaalne kasvamine – tagajärjeks ongi omapäraste molluskite teke.

Nakatumine toimub kas otsese kontakti teel või nakatatud esemete, ka nahavigastuste kaudu. Näiteks võib viiruse saada nakkust kandvalt rätikult.

Tavaliselt paraneb haigus ise ja ei too kaasa olulisi vaevusi. Punnikeste iseseisev pigistamine ei ole soovitatav, sest see võib põhjustada valu, veritsust ning jätta armi. Samuti toob see kaasa riski, et infektsioon levib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles