Välismaalastest arstid tulevad Eestisse peamiselt Venemaalt ja Ukrainast

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst.
Arst. Foto: SCANPIX

Terviseameti andmetel on selle aasta kahe kuuga ja 2012. aastal  registrisse kantud 12 välismaa arsti, kes töötavad või soovivad siin tööle asuda, neist enamik Venemaalt või Ukrainast.

Terviseameti registrite ja tegevuslubade büroo juhataja Evi Lindmäe täpsustas, et selle aasta kuuest arstist ükski ei ole veel tööle asunud, kirjutab portaal Medistiiniuudised. Päritolult on neist 1 Itaalia, 3 Ukraina ja 2 Venemaa koolitusega.  

2012. aastal on töötavatest arstidest välisriigi kvalifikatsiooniga samuti kuus arsti, neist 1 Läti, 1 Moldova, 2 Ukraina ja 2 Venemaa koolitusega, lisas Lindmäe.

Ka mitte kõik Venemaa õppega arstid ei ole nn välisriigist tulijad, vaid on üksikuid Eesti elanikke, kes on läinud õppima Peterburi või Moskva õppeasutusse ja lõpetamisel tulevad tagasi koju, eriti Ida-Virumaa elanikud, lisas Lindmäe. Rahvus ja kodakondsus ei ole kutsekvalifikatsiooni hindamisel olulised.«Ja seda me ka ei registreeri,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles