Prokuratuur uurib Ida-Viru keskhaigla ebaõnnestunud operatsioone

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuna Ida-Viru keskhaiglas on üheksast maovähendusoperatsioonist ebaõnnestunud kolm, kus juures üks patsientidest suri, siis alustas Viru ringkonnaprokuratuur selle kohta uurimist.

Viru ringkonnaprokuratuuri menetluses on kriminaalasju, et välja selgitada, kas patsiendi surm võib olla tervishoiutöötaja tehtud vea tagajärg ja kas arsti on alust süüdistada surma põhjustamises ettevaatamatusest, teatas prokuratuuri pressiesindaja Katri Krall.

Menetlus neis asjades on eeluurimise staadiumis, kõiki tõendeid ei ole veel jõutud koguda, seega ei ole prokuratuuril võimalik praegusel hetkel mingisugust teavet jagada.

Kolme tüsistustega ravijuhtu arutati ka tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjonis, mille juhi dr Marika Väli sõnul on nende otused soovitusliku iseloomuga.  «Soovitused olid eelkõige sellised, et peab praktiseerima kogenud kirurgide käe all, kes oskavad neid operatsioone teha, et enda teadmisi täiendadad,» võttis ta need lühidalt kokku.

Eesti Päevaleht kirjutab, et Ida-Viru keskhaiglas tehtud üheksast maovähendusoperatsioonist ebaõnnestusid ning lõppesid ränkade tüsistustega kolm ning üks patsient suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles