Eksperdid soovitasid Ida-Virumaal maovähendusoperatsioonide tegemine lõpetada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatsioon.
Operatsioon. Foto: SCANPIX

Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon soovitas Ida-Viru keskhaiglal lõpetada maovähendusoperatsioonide tegemine ning parandada kirurgi väljaõpet.

Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon on arutanud kolme Ida-Viru keskhaiglas (IVKH) tehtud maovähendusoperatsiooni.

«Need  kolm maovähendamise operatsiooni juhtumit näitavad, et selliste operatsioonide läbiviimiseks vajavad  IVKH kirurgid täiendavat väljaõpet ja kontrolli. Seda komisjon on ka soovitanud,» ütles komisjoni juht Marika Väli

Komisjoni üks soovitus oli, et enne selliste operatsioonide tegemist peaks kirurg  assisteerida kogenuma kolleegi kõrval. Samuti juhtis komisjon tähelepanu, et Ida-Viru keskhaigla peaks operatsioonide tegemise seniks peatama, kuni arstil pole rohkem teadmisi ja oskusi.

«Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon saab anda ainult soovitusi tervishoiuteenust osutavale asutusele ja/või konkreetsele arstile. Komisjon ei saa kedagi karistada, ei kriminaal- ja tsiviilkorras mingeid otsuseid teha. Komisjon tegeleb konkreetsete juhtumite lahendamisega, muud ülesannet komisjonile põhimääruse järgi antud ei ole,» toonitas Väli.

Eesti Päevaleht kirjutab, et Ida-Viru keskhaiglas tehtud üheksast maovähendusoperatsioonist ebaõnnestusid ning lõppesid ränkade tüsistustega kolm ning üks patsient suri. Asja  uurib prokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles