Rõivas: Eesti tervisenäitajad lähenevad «vana Euroopa» omadele

Tiina Kaukvere
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Taavi Rõivas kinnitab, et Eesti muutub tervisenäitajate poolest üha sarnasemaks nii-öelda vanade Euroopa riikidega.

«Eesti on enamikes tervisenäitajates jõudnud uute ja vanade liikmesriikide vahele ning enamik trende on jätkuvalt positiivsed, ehk et muutume üha sarnasemaks nii-öelda vanade riikidega,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. «Valupunktiks on enneaegsed surmad, sealhulgas alkoholi, tubaka ja narkootikumidega seotud surmad,» lisas ta.  

Samuti teeb Rõivase sõnul teeb jätkuvalt muret Euroopa keskmisele alla jääv Eesti meeste keskmine oodatav eluiga. Eesti naiste keskmine oodatav eluiga on Euroopa keskmisest möödunud ning valdavalt on Eesti tervisenäitajates näha paranemist teiste Euroopa riikidega võrreldes.

Eestis on 2011. aasta seisuga naiste eeldatav eluiga 81 ja meestel 71 aastat. Rahvastiku Tervise Arengukavas on seatud eesmärgiks, et aastaks 2020 on Eestis keskmine eeldatav eluiga pikenenud meestel 75 ja naistel 84 eluaastani.

Täna on sotsiaalminister Taavi Rõivas Kopenhaagenis, kus kohtub WHO Euroopa regiooni direktori Zsuzsanna Jakabiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles