Lugeja küsib: kas ilusalong tohib möödakäijaid tümakaga kostitada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõlarid maja katusel. Illustratiivne foto.
Kõlarid maja katusel. Illustratiivne foto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tarbija24 lugeja soovib teada, kuidas on reguleeritud müra päevasel ajal kesklinnas.

«Paar päeva tagasi kõndisin Solarise keskuse juures ja trollipeatuse kõrval lasi ilusalong kõrvulukustavalt tümakat. Kusjuures kõlar oli kinnitatud lausa maja välisfassaadile. Kas selline tegevus on tõesti lubatud?» küsis ta.

Vastab Tallinna kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Kerttu Rakke:

Kõik sõltub konkreetsest situatsioonist: kas muusika tuli avatud uksest-aknast või fassaadile kinnitatud kõlarist, kas see oli ühekordne või segab see ilusalong valju muusikaga pidevalt möödakäijaid, kas muusika tavapärasest valjemalt mängimiseks oli spetsiaalne luba või mitte.

Kindlasti ei ole Tallinna kesklinna valitsus andnud ühelegi kesklinnas tegutsevale ilusalongile vastavat luba. Müra mõõtmist (kas see ületab norme või mitte) saab teostada terviseamet.

Kirjeldatud situatsiooni reguleerivad Tallinna linnavolikogu määrusega nr 43 kehtestatud avaliku korra eeskirja paragrahvid (https://oigusaktid.tallinn.ee/?id=3001&action=searchnow&run=on&searchid=2), samuti sotsiaalministri määrus nr 42 (https://www.riigiteataja.ee/akt/163756).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles