Rinnaimplantaadid võivad varjule jätta rinnavähi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mammogrammi abil on võimalik avastada rinnahaigusi, sealhulgas rinnavähki.
Mammogrammi abil on võimalik avastada rinnahaigusi, sealhulgas rinnavähki. Foto: SCANPIX

Uus uurimus kinnitab, et rinnaimplantaatidega naistel on 40 protsenti suurem tõenäosus surra rinnavähki kui teistel rinnavähki põdevatel naistel.

Kanada teadlaste sõnu on põhjus selles, et vähk avastatakse implantaatidega naistel hiljem, mil seda on raskem ravida, kirjutab The Telegraph.

Quebeci ülikooli teadlased tegid kokkuvõtte viiest uurimusest, mis keskendusid vähipatsientidele, kes olid läbi teinud rinnasuurendusoperatsiooni. Tulemusena leiti, et implantaatidega naistel oli 38 protsenti suurem risk surra rinnavähki kui teistel rinnavähki põdevatel naistel.

Varasemad uurimused on leidnud, et silikoonimplantaadid varjavad mammogrammis ära suure osa rinnakoest. Seetõttu võib kasvajakude avastamata jääda.

Ehkki uuringud kinnitavad, et implantaatide tõttu on vähki raskem avastada, tuleb neid avastusi veelgi suurema uuringuga kinnitada.

Uurimus avaldati ajakirja British Medical Journal koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles