Uus SARSi-laadne viirus on tapnud Saudi Araabias viis inimest

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti tervisekaitseameti foto koroonaviirusest.
Briti tervisekaitseameti foto koroonaviirusest. Foto: SCANPIX

Saudi Araabias on viis inimest surnud SARSi-laadsesse viirusesse ning kaks veel on tõsiselt haiged.

Kõik haigestumised on aset leidnud al-Ahsa piirkonnas, kirjutab BBC. Uus koroonaviirus (NCoV) põhjustab kopsupõletikku ning tekitab probleeme neerude töös.

See on pärit samast viiruseperekonnast nagu SARS, mille puhang leidis aset 2003. aastal. Saudi Araabia terviseametnikud kinnitasid, et inimesi, kes on olnud haigega kontaktis jälgitakse aktiivselt. Samas ei avaldanud ametnikud teavet selle kohta, kui palju inimesi on reaalselt ka uuritud.

Märtsis teatas Maailma terviseorganisatsioon, et neil on andmeid kokku 17 juhtumist maailmas, millest 11 on lõppenud surmaga. Haigust on põdenud Saudi Araabia, Jordaania, Saksamaa ja Suurbritannia elanikud.

Uue viiruse allikas on tänaseni selgusetu. Samuti ei teata täpselt, kuidas see levib. Inimkonnale on oht siiski üpris väike, kuna haigestunuid on vähe, kuigi viirus levib inimeselt inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles