Haigla pakkus maovähenduslõikuse ohvritele tuhandeid eurosid valurahaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ida-Viru keskhaigla pakkus ebaõnnestunud maovähendusoperatsiooni tõttu surnud naise perele ja teisele patsiendile, kelle elu see operatsioon rikkus, tuhandeid eurosid valuraha, kuid kannatanud keeldusid pakkumisest.

Ebaõnnestunud maovähendusoperatsiooni ohvreid esindava juristi Artur Pärnoja sõnul pakkus haigla, et maksab tüsistuste tõttu surnud Galina perele ja Irinale, kes nüüd peab elama edasi voolikutega, 6000 eurot valuraha, kirjutab DzD.ee.

Kolmandale ebaõnnestunud operatsiooni ohvrile Terezale aga pakkus haigla tasuta arstiabi ja vajadusel ka koduõenduse teenust selle aasta lõpuni. Kui Irinale tehakse seedetrakti taastamise operatsioon, mida naine ise väga loodab, siis on haigla selle aasta lõpus valmis läbi rääkima võimaliku kompensatsiooni pikendamise üle, aga samuti pakkuma tasuta meditsiinilist abi «mõistlikus ulatuses».

Jurist Pärnoja kliendid vastasid sellisele ettepanekule, et need summad ei hüvita isegi mitte osaliselt otsest materiaalset kahju, rääkimata moraalsest kahjust. Haigla pole sellele pöördumisele veel vastanud.

Juristi sõnul jäävad kannatanute materiaalsed ja moraalsed nõudmised 70 000 ja 200 000 euro vahele.

Ida-Viru keskhaigals mullu tehtud 9 maovähendusoperatsioonist kolm lõppesid raskete tüsistustega ning üks patsientidest suri. Asja uurib prokuratuur.

Üks naistest, 45-aastane Galina viidi pärast kaht operatsiooni IVKHs  omaste pealekäimisel Tartu Ülikooli kliinikumi, kus ta pidi taluma veel mitut lõikust. Arstidel aga ei õnnestunud Galina elu päästa.

45-aastane Irina langes operatsiooni ajal koomasse ning talle tehti Ida-Viru keskhaiglas koomas olles lisaoperatsioon. Irina sõnul tuli ta koomast välja alles juuli algul Põhja-Eesti regionaalhaiglas. Tallinnas elas Irina üle veel mitu operatsiooni. Tulemuseks on elu voolikutega, millest ühe kaudu läheb toit makku, ja teine, mis asub kõris, kogub sülge.

50-aastane Tereza tekkis operatsioonijärgne song, tal langesid väkja juuksed ning ta sattus korduvalt uuesti haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles