Tartu ülikooli naiste- ja lastekliiniku vastsündinud saavad neli uut aparaati

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinud laps.
Vastsündinud laps. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna annab Lastefond üle Tartu ülikooli kliinikumi naiste- ja lastekliinikule kuulmisuuringu aparaadi, vererõhuaparaadi, uudse rinnapumbasüsteemi ning rinnapiimaanalüsaatori.

TÜK lastekliinikusse soetati rinnapiimaanalüsaator, mille maksumuseks koos lisaseadmetega on 19 920 eurot.  Analüsaator on Eestis teine omataoline ning sellega määratakse kindlaks rinnapiima seisukord ja koostis, et tagada vastsündinutele parima kvaliteediga toit. Analüsaator on Eestis teine omataoline ning sellega määratakse kindlaks rinnapiima seisukord ja koostis, et tagada vastsündinutele parima kvaliteediga toit. Aparaat soetati tänu Selveri kampaaniale «Koos on kergem ning ehitusfirmale Rand ja Tuulberg.

Naistekliinik saab kuulmisuuringu aparaadi, vererõhuaparaadi ning tänapäevase rinnapumbasüsteemi. Vahendite maksumuseks on kokku 8552 eurot, millest 7734 panustas Rand ja Tuulberg ning 818 eurot kaeti fondi üldannetustest.

Eestis sünnib 20 kuni 25 kuulmiskahjustusega last aastas. Väikestel patsientidel on keeruline kuulmist kontrollida, kuid lapse arengu seisukohast on kuulmiskahjustuse varane avastamine väga oluline. Kuulmisuuringu aparaat võimaldab kuulmist kontrollida juba vastsündinutel.

Uus rinnapumbasüsteem on naistekliinikus igapäevaseks abivahendiks. Rinnapumpa kasutatakse nii tavapärase imetamise hõlbustamiseks kui ka olukorras, kus rinnaga toitmine on raskendatud, näiteks kui tekib piimapais või enneaegsena sündinud laps on liiga nõrk, et suuta ilma abita süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles