Professor Everaus: ma ei toeta eutanaasiat, sest see on tapmine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hele Everaus
Hele Everaus Foto: Liis Treimann

Tartu Ülikooli Kliinikumi hematoloogia ja onkoloogia kliiniku juhataja ning bioeetika nõukogu esimees, professor Hele Everaus ütles, et ta ei toeta eutanaasiat, kuna see on tema arvates tapmine.

Everaus rääkis ETV saates «Kahekõne», et tema nägemuses on ilus surm see, kui inimene tunneb elatud elu lõpus, et see, mis ta on teinud, on olnud parim, mis ta on osanud, ja et inimesed, kes on viimasel hetkel tema ümber, ei arva, et ta on neile tüliks, vahendab ERR Uudised.

Saatekülaline rõhutas, et inimestele tuleb rääkida kõigist eutanaasia aspektidest ja kui väga palju on eutanaasiat põhjendatud väitega, et inimesed ei jõua hoolitseda oma lähedaste eest, siis professor leidis, et sellises keskkonnas on eluaeg midagi valesti olnud.

Everaus eutanaasia seadustamist ei toeta, kuna surmaabi, mis näiteks Hollandis ja veel mitmes riigis on seadustatud, on tema arvates tapmine. «Me võime ilustada mis iganes sõnadega, see on ju surmamine,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles