Perekond loobus diabeetikust tütre tõttu suhkrust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond üheskoos laua taga. Illustratiivne foto.
Perekond üheskoos laua taga. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media / Scanpix

Suurbritannias elav perekond Burt loobus üheskoos suhkru tarbimisest, kui nende tütrel diagnoositi I tüübi diabeet.

Septembris 2011 diagnoositi 16-aastasel tütrel Lucy Burtil I tüübi diabeet ehk suhkrutõbi, mis tähendab, et tema kõhunääre ehk pankreas ei suuda toota piisavalt insuliini, et reguleerida veresuhkru taset, kirjutab BBC.

«Umbes kuu aega oli selline tunne nagu oleks pohmell ja nii oimetu ning unine, et ei suuda keskenduda,» kirjeldas kogemust pereisa Jason Burt ja lisas: «Ja siis lõpuks oli tunne, et suudad pilvi liigutada.»

Perekonnas on lisaks Lucyle veel kaks last: 12-aastane Jack ja 18-aastane Emma, kes olid terve elu isa sõnul elanud n-ö terviklikku elu, kuhu kuulus teatud määral homöopaatiat ja ka koduõpet. Seega, kui Lucyl diabeet avastati, oli see suur šokk.

Arst ütles Lucyle, et ta peab regulaarselt oma veresuhkru taset kontrollima ja insuliini süstima, kuid võib jätkuvalt normaalset tasakaalustatud menüüd süüa.

Sellegipoolest tundsid pereisa Jason ja ema Clare, et nemad ja kõik nende kolm last peaksid suhkrust loobuma. «See oli solidaarsuse asi…see oli lihtsalt teatud mõttes ilmne, et suhkrust loobudes toetame teda tema dieedi pidamises, mis meie arvates on parim tema ja ta haiguse jaoks,» rääkis Jason Burt.

Nad läksid vastuollu arsti nõuannetega ja on sellest ajast alates pidanud madala süsivesikute-, kuid kõrge proteiini- ja rasvasisaldusega dieeti, milles on palju juurvilju, kuid puudub suhkur. Perekonna sõnul oli sellega väga raske ja ebamugav alustada, kuid nüüd tunnevad nad kõik end tervemana, suudavad paremini keskenduda, söövad kokkuvõttes vähem ja langenud on ka nende kulutused toidule.

Lucy diabeet on kontrolli all. Ta tarbib jätkuvalt insuliini, kuid tema veresuhkur on enamjaolt stabiilne. Mõlemad vanemad on kaotanud kehakaalust umbes 19 kg ja kogu perekond on alla võtnud kokku 53 kg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles