Ema ehmatas lastekaitsepäeval korraldatav söömisvõistlus

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed söövad suhkruvatti.
Lapsed söövad suhkruvatti. Foto: Liis Treimann / Postimees

Lapsevanemat Annikat ehmatas MTÜ Hea Tegu korraldatav tasuta kogupereüritus lastekaitsepäeval, 1. juunil Pärnu Kaubamajas, mille kava näeb muuhulgas ette ka söömisvõistlust.

Lastekaitsepäeva ürituse kavas oli lisaks muudele tegevustele kirjas «Söömisvõistlus lastele» kell 14.00 ja «Söömisvõistlus täiskasvanutele» kell 15.00.

«Igal pool ilmuvad artiklid tervislikust toitumisest, mille juures on oluline, et inimene naudiks toitu ega kiirustaks selle söömisega,» imestas Annika ja lisas: «Vähemalt pealkiri tundub minule kui lapsevanemale küll hirmuäratav.»

Kui esmapilgul võib jääda ekslik mulje, et tegemist on n-ö kiirsöömisega, kus aja peale võimalikult suur kogus toitu sisse ahnitsetakse, siis üritust kolmandat aastat korraldava MTÜ Hea Tegu vabatahtlik ja ürituse projektijuht Vallo Hallik kinnitas, et tegemist pole kindlasti kuidagi laste tervist kahjustava võistlusega.

Nimelt antakse kümnele lapsele, kes end esimesena on registreerinud, kätte umbes 100–150-grammine portsjon toitu, mis sisaldab väikseid viile erinevatest köögi- ja juurviljadest. Võistluse mõte seisneb hoopis selles, et lapse käed seotakse kinni ning ta peab toitu ilma käteta sööma.

«Me korraldame kolmandat korda seda üritust koos söögivõistlusega ja tegelikult on nii, et kui esimene laps on lõpetanud, siis ülejäänud naudivad seda toitu rahulikult lõpuni. Ilmselgelt on kogus väike ja me ei ürita lapsi sundida kilodekaupa liha endale sisse ajama,» kinnitas Hallik. Mullu pidi sööma näiteks 100 grammi risotot.

Lapsevanematega tehakse siiski pisut ekstreemsem eksperiment – neile antakse aja peale söömiseks üks torbik suhkruvatti. «Me tahaksime lihtsalt näha, mismoodi täiskasvanud aja peale suhkruvatti söövad. See ajab suure tõenäosusega esimese kolme ampsu peale juba öökima,» muigas Hallik. Vett vms peale juua sel ajal ei tohi.

Lastekaitsepäeva üritus on kõigile tasuta, v.a näomaalingud, mille eest tuleb tasuda. Ürituse suursponsorid on näiteks Bakker, Kaubamajakas, Cheetos jpt.

MTÜ Hea Tegu korraldab üritusi lastele ja puuetega inimestele. Organisatsioon on toeks lasterikastele peredele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles