Mitmed Hispaania haiglad ei tunnista Euroopa ravikindlustuskaarti

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Haigekassa väljastab Euroopa ravikindlustuskaarte.
Eesti Haigekassa väljastab Euroopa ravikindlustuskaarte. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjon võtab õiguslikke meetmeid Hispaania suhtes, kuna mitmed riigi haiglad ei aktsepteeri Euroopa ravikindlustuskaarti.

Euroopa ravikindlustuskaart tagab arstiabi turistidele riiklikes haiglates samadel tingimustel Hispaania kindlustatutega. Mõned Hispaania haiglad ei ole aga turistide ravikindlustuskaarti aktsepteerinud ja palunud neil ravikulud tagasi küsida reisikindlustuselt, vahendab BBC. Euroopa Liit kaebas seetõttu Hispaania Euroopa Kohtusse.

Suurbritannia turist Ray Burton rääkis, et pidi Hispaanias raske dehüdratsiooniga haiglasse minema. Seal paluti temalt reisikindlustuse üksikasju ja krediitkaarti. Burton näitas aga ravikindlustuskaarti, mida mehe sõnul eirati. Teise Suurbritannia turisti reisikindlustusele esitati 63 000-eurone arve, kuigi ravikindlustuskaart oleks pidanud kulud katma. Euroopa komisjon teatas, et sääraseid kaebusi on sadu.

BBC korrespondendi sõnul ei süüdista Euroopa komisjon Hispaania haiglaid selles justkui püüaksid nad sellisel moel raha teenida. Küll aga nõuab komisjon Hispaania valitsuselt probleemi kohta informatsiooni.

Hispaania terviseministri kõneisiku sõnul ei ole seni tõestatud, et Suurbritannia kodanikke oleks kuidagi survestatud ja nendega trikitatud. Ta lisas, et Hispaania valitsus uurib eraldi kõiki juhtumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles