Maarjamõisa meditsiinilinnak saab kolm uut korpust

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa haigla.
Maarjamõisa haigla. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa meditsiinilinnakusse kerkib 2015. aasta lõpuks kolm uut aktiivravikorpust.

Uue ravikompleksi juurde rajatakse kaasaegse tehnoloogiaga kiiritusravi keskus. Samuti koondatakse ja kaasajastatakse hematoloogia-onkoloogia kliiniku, sisekliiniku, silmakliiniku ja kardiokirurgia osakonna ruumid. Lisaks rajatakse ruumid endoskoopiakeskuse, patoloogiateenistuse, ühendlabori ja haigla apteegi jaoks. Uues ravikompleksis koondatakse ambulatoorne eriarstiabi ja päevastatsionaar vastava erialakliiniku juurde, teatab sotsiaalministeerium.

 «Kolme uue korpuse ehitamisega astub Eesti ainus ülikoolihaigla sammu lähemale kaasaegsele meditsiinilinnakule, mis lõppkujul valmib aastaks 2020,» teatas sotsiaalminister Taavi Rõivas.

Kliinikumi otsene teeninduspiirkond hõlmab ligikaudu 345 000 inimest, laiendatud teeninduspiirkond aga 524 000 inimest.

Selle aasta 6. juunil tegi Euroopa Komisjon otsuse toetada Maarjamõisa meditsiinilinnaku ehitamist Euroopa Liidu regionaalarengu fondi rahadest. Projekti kogumaksumus on 76 844 909 eurot, millest ERFi toetus on 32 436 207 eurot ja haigla omaosalus 44 408 702 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles