Kliinikumi narkoosiarstid keelduvad ületundide tegemisest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide kinnitusel ei jaksa nad enam ületunde teha.
Arstide kinnitusel ei jaksa nad enam ületunde teha. Foto: SCANPIX

Narkoosiarstid ehk anestesioloogid keelduvad juuni algusest alates Tartu ülikooli kliinikumis ületunde tegemast, mistõttu ei suuda kliinikum läbi viia kõiki varasemalt kokkulepitud operatsioone.

Tartu ülikooli kliinikumis on anestesioloogid mai algusest alates püüdnud tööandjaga jõuda kokkuleppele ületundide senisest kopsakamas tasustamises ja lisatundide arvu vähendamises, vahendab ERR uudised raadiouudiseid.

Tartu ülikooli kliinikumi anestesioloogide esindaja Jaan Sütt ütles, et siiani pole kliinikumi juhtidega kokkuleppele jõutud ja kuna inimvõimetel on piirid ning suvel tuleb nii ehk naa puhkavaid kolleege asendada, ei jõuta lihtsalt piisavas koguses ületunde teha.

 Anestesioloogia- ja intensiivravi kliiniku juht Joel Starkopfi sõnul on ära jäänud kümmekond operatsiooni ja ligi 20 operatsioonitoast on olnud probleeme ühe-kahe operatsioonitoa tagamisega anesteesia brigaadiga.

«Tõsi on see, et ilmselt peame mõne inimese tööle juurde võtma, aga usun, et see lähiajal õnnestub lahendada,» rääkis Starkopf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles