Uueks seagrippi nakatunuks osutus politseiuurija

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Üheks kahest uuest seagrippi haigestunust osutus politseiuurija, kes oli möödunud nädalal üle kuulanud USAst naasnud kuriteos kahtlustatava.

Viiekümnendates aastates naine nakatus just sedasama meest üle kuulates, kes eelmisel nädalal USAst vabatahtlikult naasis, et end politseile välja anda ning täna leidis tema haigestumine laboratoorse kinnituse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Tegemist oli menetlustoimingutega, milles uurija osales vaid hetkeks - viis minutit oli see kokkupuude, mille käigus siis kuriteos kahtlustatav nakatas uurija seagrippi,» ütles Põhja politseiprefekt Elmar Vaher.

Samuti leidis laboratoorse kinnituse esimese haigestunu, kolmeaastase lapse nakatumine. Tema emal on küll haigustunnused, kuid analüüs viirust ei kinnitanud.

«Sees on üks noor naine oma kolmeaastase lapsega ja veel üks viiekümnendates aastates naisterahvas,» ütles Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskeskuse valvearst Leelo Moosar.

Kõiki nende inimestega kokku puutunud isikuid jälgivad tervisekaitseinspektsioon ja nakkuskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles