Tervisekaitse labor on kontrollinud 20 uue gripi kahtlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melbourne'i haigla õde uurib, ega patsiendil seagrippi pole.
Melbourne'i haigla õde uurib, ega patsiendil seagrippi pole. Foto: AFP / Scanpix

Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste labor on alates uue gripiviiruse A(H1N1) puhangu algusest kontrollinud uue viiruse kahtlust 20 korral.


Kolmel juhul leidis uue gripi viirusekahtlus laboris kinnituse, 17 juhul ei olnud õnneks kahtluseks alust, ütles tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Iiris Saluri BNSile.

Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste labor kinnitas kolmapäeval kaks uue gripi A(H1N1) juhtu. Nakkuse saanud kolmeaastane laps ja 50-aastane naine on haiglas jälgimisel, nende tervislik seisund on hea.

Mõlemad nakatunud puutusid eelmisel nädalal kokku uue gripi kinnituse saanud 29-aastase mehega, kes on nüüdseks paranenud.

Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonijuht Diana Lorents ütles BNSile, et kolmeaastane laps ja 50-aastane naine olid neljapäeva pärastlõuna seisuga endiselt haiglas sees, kuid nende seisund on hea.

Uute nakkuste puhul ei ole tegemist millegi erakordsega. Kuigi haiguse tekitaja on uus, on haigus ise oma olemuselt sarnane tavalisele gripile.

Inspektsioon soovitab kõigil, kes on olnud kontaktis haigetega või saabunud välisreisilt riikides, kus esineb uue gripiviiruse A(H1N1) riigisisene levik, jälgida järgneva seitsme päeva jooksul oma tervist.

Kui peaks tõusma kõrge palavik (38 kraadi ja enam), millega kaasnevad kas köha, nohu või liigese- ja lihasvalud, siis helistage koheselt perearstile, kellele tuleb kindlasti rääkida ka oma viimasest reisist või võimalikust kokkupuutest inimesega, kellel on laboratoorselt kinnitatud uus A(H1N1) gripp.

Maailmas on kinnitatud üle 19 000 uue gripi haigusjuhu 66 riigis ning vähemalt 115 inimest on surnud. Euroopas on uue gripi haigusjuhtudest teada andnud 26 riiki, nende hulgas ka Eesti ja Soome. Läti teatas kolmapäeval, et neil esinenud kahtlustused osutusid alusetuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles