Tervise Arengu Instituut kavatseb kondoomikampaaniaga jätkata veel sel suvel

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania sõnumiks on «Julge rääkida».
Kampaania sõnumiks on «Julge rääkida». Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tervise Arengu Instituut (TAI) küll peatas juuni keskel «Kumm on seks» kampaania, kuid kavatseb sellega siiski veel käesoleval suvel jätkata. 

«Kampaaniat oleme otsustanud jätkata, sest turvalise seksuaalkäitumise teema vajab jätkuvalt tähelepanu ja teavitust,» ütles TAI avalike suhete nõunik Maris Jakobson. «Ent teeme seda vähendatud mahus ning ka muudetud visuaalide ning teleklippidega,» lisas ta.

Kuna need on aga veel lõplikult kinnitamata, ei saanud Jakobson muudatusi lähemalt kommenteerida. Samuti on veel lahtine täpne alguskuupäev. 

TAI peatas 16. juunil kondoomikampaania ning eemaldas linnapildist kõik välireklaamid, samuti peatati telereklaamide näitamine.

Postimehele vihjanud kodaniku sõnul pidavat aga mõned plakatid veel Tartus üleval olema. Jakobson seda ei kinnitanud, vaid ütles, et tegelikult ei tohiks neid enam kuskil üleval olla ja kui on, siis on ilmselt tegemist inimliku veaga nende partneri poolt.

Ta toonitas, et kui kuskil veel plakatid üleval on, siis tuleks sellest kindlasti neile teada anda, misjärel võetakse need kohe maha.  

Tarbijakaitseamet saatis juuni keskel TAI-le märgukirja, mispeale rohkelt kõneainet pakkunud kampaania peatati. Tarbijakaitseamet ja TAI ei nõustunud kampaania lõpetamise põhjusi lähemalt kommenteerima. Jakobson ütles toona vaid, et märgukiri on ametkondlikuks kasutamiseks ja selle täpset sisu ei saa avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles