Mitmed nahavähki põdenud patsiendid jätkavad solaariumi külastamist

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaarium. Pilt on illustratiivne.
Solaarium. Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Mitmed patsiendid, kellel on diagnoositud nahavähk, jätkavad solaariumi kasutamist, kuna päevitamine on muutunud sõltuvust tekitavaks.

Teadlased uurisid 178 nahavähki põdenud patsiendi harjumusi, vahendab Fox News väljaannet CTV News. Seejuures tunnistasid kõik vaatluse all olnud patsiendid, et on enne haigestumist külastanud solaariumit. Kõik uuritavad on heledanahalised ja enamasti naissoost. Neil oli diagnoositud varajases faasis vähkkasvaja. 26 patsienti kinnitasid, et on kasutanud solaariumit nelja aasta jooksul pärast vähidiagnoosi saamist. Patsiendid, kes olid sagedased solaariumikülastajad enne haigestumist, kasutasid suure tõenäosusega solaariumit edasi ka pärast diagnoosi saamist ja tervenemist.

Kanada dermatoloogia assotsiatsiooni president doktor Richard Langley nentis, et inimestel, kes on juba vähidiagnoosi saanud, on terve elu suur tõenäosus taas haigestuda.

«Patsiendid kirjeldavad sageli, et päevitamine pakub neile naudingut,» rääkis Langley ja nentis, et päevitamissõltuvust peaks rohkem uurima.

 Uurimus avaldati ajakirjas JAMA Dermatology.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles