Perearsti hakkab asendama tudeng

Hanneli Rudi
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuli algusest praktiseerib Saaremaal Leisis abiarsti ametit ja asendab kohalikku perearsti Tartu ülikooli tudeng Mehis Vipp.

«Kuna riigi asendusarstindus ei käivitunud vajalikus mahus, siis tugevate akadeemiliste ja praktiliste teadmistega tudeng on ainus lahendus perearsti puhkuse või haiguslehe puhul,» rääkis Saarte Häälele  dr Katrin Kallasmaa.

Eelmisel aastal tegi dr Kallasmaa ametliku taotluse sotsiaalministeeriumi asendusarstinduse valdkonda, aga vastust ei tulnud. Kui ta oktoobris telefoni teel küsis vastust juba aasta alguses esitatud kirjale, öeldi, et asendajaid ei ole nii palju kui tahtjaid ja üldiselt ei sobi ka perifeeria ehk siis tõmbekeskused on asendajatele Tartu ja Tallinn.

«Kui selle aasta veebruaris dr Merike Rüütel (Valjala perearst – toim) helistas ja küsis, kas oleksin huvitatud tudengist, kes eelmisel aastal tegi väga edukalt Kuressaare haiglas praktikat, siis vastasin loomulikult jaatavalt,» rääkis dr Kallasmaa.

Kuna kõigil vähemalt neljanda kursuse läbinud arstitudengitel on võimalus töötada abiarstina, siis sellel aastal otsustas ka Mehis Vipp seda tööd proovida. Töö abiarstina on Vipi sõnul siiani olnud väga huvitav. «Hea on ülikoolis õpitud teadmisi reaalselt rakendada. Selleks on see uus abiarsti süsteem ideaalne,» rääkis Mehis Vipp. Ka tööd on tema sõnul piisavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles