Rootslasi saadetakse Taani sünnitama

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rasedaid Lõuna-Rootsi naisi võidakse nüüd saata sünnitama ka Taani, kuid liikumine kasvatab ühtlasi riski, et teiselpool Öresundi silda hakkavad levima multiresistentsed bakterid.

Piirkondlik leht Sydsvenskan teatas neljapäeval, et neli Taani haiglat Kopenhaagenis on nüüd valmis vastu võtma rasedaid rootslannasid, kes hakkavad peagi sünnitama, kirjutab The Local. Nimelt ühendas taanlastega jõud Scania ülikooli kliinikum (SUS), kellel endal vastavad ressursid klientide teenindamiseks puudusid.

«Oleme varem saatnud emad Kopenhaagenisse intensiivse neonataalmeditsiini vajadusel, mitte seetõttu, et meie enda kliinik puupüsti täis oleks,» rääkis ajalehele SUSi naistekliiniku juhataja Andreas Herbst.

Juba pikemat aega on Skania piirkonnas olnud vaidlus tööaja osas, kuid Herbsti sõnul on tööhõive viidud nüüd Malmö ja Lundi rasedate teenindamiseks vajalikuga vastavusse. «Personal on teinud ületunde ja jätnud võtmata puhkused,» sõna ta.

Scania ülikooli kliinikumi nakkushaiguste osakonna juhataja Eva Gustafsson kardab, et potentsiaalne rasedate liikumine võib suurendada ka riski, et levima hakkavad multiresistentsed ehk mitmetele ravimitele vastupidavad bakterid. Ta märkis, et Põhjamaades on oma piirkonna patsiente teenindavates haiglates küllaltki madal multiresistentsete bakterite levik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles